Over Ons

De Prinsenvaart is er voor kinderen van 6 – 18 jaar, waarvan beide ouders varen, een kermisattractie exploiteren of meetrekken in een circus. Soms ook 4- of 5-jarigen die in bijzondere omstandigheden verkeren.

Ons internaat ligt aan de Stevensweerterweg in Maasbracht, dichtbij de haven. Aan het woonerf liggen een tiental huizen en een hoofdgebouw. Het terrein doet eerder denken aan een woonerf dan aan een internaat. Dit maakt het wonen voor de kinderen en jongeren prettig. Ze wonen in een eigen huis, met een eigen voordeur. Dit verlaagt de drempel voor anderen zoals vriendjes en vriendinnetjes.

Op dit moment zijn er 4 huizen bewoond door groepen van 12 tot 15 kinderen in de leeftijd van 6 tot 16 jaar. In een huis wonen de 15+-ers. Zij worden begeleid in het zelfstandig wonen. In elke groep werken groepsleid(st)ers en een stagiaire. Zij zijn verantwoordelijk voor de verzorging en opvoeding van uw kind.
In Maasbracht zijn vier basisscholen en de ligplaatsschool ‘t Maashofje. De kinderen worden met het busje of met de fiets naar school gebracht. In de directe omgeving liggen diverse scholen voor speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs. De kinderen kunnen hier uitstekend met de fiets of openbaar vervoer naar toe.

Maasbracht heeft veel voorzieningen zoals een sporthal, openlucht zwembad, bibliotheek en gemeenschapshuis. Ook zijn er veel verenigingen actief in het dorp.

Als u meer wilt weten, vraag dan een informatiepakket aan. In dit pakket vindt u onder andere onze folder, de plaatsingsovereenkomst, allerhande informatie over het internaat, de scholen in de buurt en stichting Meander.

plaatsingsovereenkomst

Plaatsingsvoorwaarden